Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

GVC купува Ladbrokes Coral за 4 млрд. паунда

GVC акционери Ladbrokes Coral

GVC ще придобие Ladbrokes Coral, след като борда на директорите на придобиваната компания прие условията на сделката, като обявяваната цена е 4 млрд. паунда (около 4,5 млрд. евро).

Главният изпълнителен директор на GVC Кенет Алекзандър, чиято компания вече притежава брандовете Bwin, Sportingbet и Foxy Bingo, описва сделката като “наистина вълнуваща перспектива“.

Очаква се придобиването да приключи през март или април на 2018 г., като след това GVC ще притежава 53,5% от акциите на комбинирания букмейкър (Ladbrokes и Coral се обединиха през миналата година).

Базовата стойност на сделката е 3,2 млрд. британски паунда, като при определени условия тя ще се увеличи на 4 млрд.

“В една динамично развиваща се индустрия, тази сделка създава разширена група с мащаб, разнообразие, собственост на технологиите и управленски опит, за да преследва много възможности в световен мащаб.“, заяви Алекзандър.

“GVC има доказан опит в създаването на стойност на акционерите чрез успешната интеграция на придобитите компании, а бордът на GVC вярва, че тази сделка ще създаде допълнителна стойност за нашите акционери и тези на Ladbrokes Coral”.