Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Румъния преосмисли хазартния си закон

Румънското правителство най- сетне реши да преосмисли своите изисквания за регулиране и облагане с данъци на бъдещите кандидати за онлайн лиценз на хазартни оператори, след пълната липса на интерес към режима през първите четири години, откакто законът беше въведен.

Въпреки многократните предупреждения от експерти от индустрията, румънските управници настояваха за изключително високи такси и данъчна ставка в размер на 25%, която напълно възпря всички оператори да поискат да получат лиценз в тази наша северна съседка.

Резервите на Европейската комисия по отношение на ограничителния характер на румънските регламенти направи достатъчното, за да накара депутатите да обсъдят по- разумен набор от правила, за които са се съветвали с някои от най- големите специалисти в хазартното право.

Сред промените забелязваме удължаване на продължителността на лиценза от пет на десет години и намаляване на нивата на данъчно облагане.

Бюджетната комисия на румънския парламент одобри проекта за промени, които се очаква да бъдат дебатирани и гласувани през този месец, въпреки че е възможно да има забавяне заради предстоящите президентски избори в средата на ноември.