Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Собствениците на PokerStars с интерес да купят Bwin

Онлайн букмейкърът от Великобритания Bwin публично потвърди, че компанията се продава, след като излезнаха репортажите, че канадската група Amaya Gaming иска да ги купи за 1,2 милиарда лири. Припомняме ви, че Amaya са собственици на онлайн покер залите PokerStars и Full Tilt Poker, след като преди няколко месеца ги придобиха за почти 5 млрд. долара.

Според Evening Standard, друг потенциален купувач на Bwin е производителят на хазартен софтуер Plattech.

От ръководството на Bwin излязоха със съобщение, че са “влезли в предварителни разговори с редица заинтересовани страни.” От компанията остават предпазливи по отношение на обхвата на тези разговори, като само казаха, че участват “различни потенциални бизнес комбинации” и че те “могат да доведат до оферта за компанията”.

Според някои експерти е спорно дали Amaya ще бъдат готови да хвърлят милиард или два, само няколко месеца след като инвестираха 5 милиарда в покер сайтовете, да не говорим за допълнителните главоболия около интеграцията, но новините за страхотните финансови резултати за третото тримесечие, за които ви разказахме преди два дни, могат да дадат необходимото спокойствие на компанията.

Ако слуховете за Amaya се окажат верни, съдбата на покер залата PartyPoker, която е част от bwin.party ще стане много интересна. Съществуващите покер активи на Amaya вече побеждават PartyPoker в регулираните пазари на Европа, в които и двете компании работят. В САЩ обаче положението е много по- интересно – там PartyPoker е водещият покер оператор на Ню Джърси и има условна сделка с Калифорния.