Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Рой Кийн ще съди букмейкъра Paddy Power

Paddy Power на съд

 

Бившият професионален футболист Рой Кийн е готов да започне съдебни действия срещу букмейкърската къща Paddy Power, след като ирландския хазартен оператор използва неговия образ в скорошна маркетингова кампания.

Кийн, който сега работи като помощник-треньор на ирландския национален отбор, беше подигран миналия месец като шотландския боец Уилям Уолъс от филма “Смело сърце”, а лицето му бе боядисано с ирландския трикольор върху билборд.

Плакатът бе показан в Дъблин в навечерието на квалификационнния мач за Европейското първенство през 2016 г. между Ирландия и Шотландия.

Плакатът включваше подигравателен текст и към шотланците: “Можете и да ни вземете точки, но ние поне си имаме свободата”, позовавайки се на неуспелия референдум за независимостта на Шотландия от миналата година.

Според ирландски вестник, Кийн е подал иск във Върховния съд в Дъблин срещу букмейкъра, като посочва, че рекламните материали на Paddy Power са нарушили правата му върху неговата снимка.

Paddy Power са добре известни с провокативните си маркетингови кампании, така че ходът им с Рой Кийн не е изненадващ. Ще проследим какво ще се случи с делото.