Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Paddy Power призова за прекратяване на рекламите върху футболни екипи

Paddy Power призова за прекратяване на рекламите върху футболни екипи

Букмейкърската къща Paddy Power стартира нова кампания, с която призовава сайтовете за залози да прекратят да правят сделки с футболните отбори, които включват поставяне на бранда върху екипите.

От ирландския оператор стартираха кампанията си по много интересен начин – като обявиха, че сключват подобна сделка с английския тим Хъдърсфийлд, а след разкриха, че всичко е една постановка.

За да бъдат още по-убедителни в нея, играчите на Хъдърсфийлд дори носеха екип с букмейкърското лого в контролна среща с Рочдейл.

Въпреки това, букмейкърът по-късно сподели, че това е просто трик, за да популяризират новата си инициатива, с която искат да подчертаят проблемите около спонсорствата на екипите.

Кампанията “Спасете нашият екип“ отбелязва, че през сезон 2019/20 повече от половината от тимовете в първите две английски дивизии ще имат на тениските си букмейкърско лого.

Хъдърсфийлд няма да бъде от тези клубове, но спонсорска сделка все пак ще има. От Paddy Power обаче са се отказали от правото си да се поставят върху екипите и призовават другите букмейкъри да направят същото.

“Ние знаем нашето място като спонсор, но то не е върху екипите“, обявиха от компанията.

“Приемаме ролята на спонсорите във футбола, но то отиде твърде далеч. Екипът трябва да бъде свещен“.