Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Шансовете на Левски, Ботев и Дунав в първия квалификационен кръг на Лига Европа

Лига Европа Левски, Ботев и Дунав.

Днес започва българското участие във втория по сила клубен турнир на европейската футболна сцена – Лига Европа. През тази година, в турнира ще ни представят отборите на Левски, Ботев и Дунав.

След неуспешното представяне на българските отбори (с изключение на Лудогорец) в Европа през последните няколко години, сега всички се питат дали през този сезон няма най-сетне да видим по-светли дни за българския футбол.

Това е сложен въпрос, но решихме да проверим какво е мнението на букмейкърите поне за преминаване във втория квалификационен кръг на българските участници.

Най-високи изглежда са шансовете на Левски. “Сините“, които се класираха за турнира след драматичен бараж срещу Верея, изличат срещу черногорския Сутиеска. Противникът на българския отбор завърши на четвърто място в класирането в първенството, но това е малко заблуждаващо, тъй като драмата в черногорския шампионат бе изключително голяма и разликата между Сутиеска и първото място бе едва две точки. Въпреки това, букитата определят Левски като по-силният отбор и му дават 1.65-1.75 коефициент за победа в днешния мач.

Като почти равни се определят шансовете за първия мач на Ботев и техния противник – Партизани от Албания. Първият двубой обаче е в Албания и равните шансове за него означават, че в цялостния сблъсък като сериозен фаворит се очертават “Канарчетата“.

Дунав е единственият наш представител, който, според букмейкърите, е по-вероятно да отпадне, отколкото да продължи напред. Съперник на “Драконите“ е казахстанския Иртиш Павлодар. Докато това е дебют за русенлии в Европа след десетилетия на прекъсване, Иртиш натрупа солиден опит из европейските терени през последните сезони. Преди четири години, отново в първия квалификационен кръг, Иртиш отстрани Левски. Шансът за победа на Дунав като гост в Казахстан се оценява на около 5.00 коефициент.