Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Шеф на шотландски клуб предлага амнистия за играчите, нарушили правилата за залози

Амнистия при правилата за залози

Колин МакГоуън, изпълнителен директор на футболния клуб от Шотландия Хамилтън, предложи да се въведе правило за амнистия, според което всеки със зависимост към хазарта в шотландския професионален футбол да получи лечение вместо наказание, ако признае за проблема си.

Според плана на МакГоуън, когато играч докладва, че има акаунт в букмейкърска къща, той ще получи наказание за 16 мача от Шотландската футболна асоциация, без финансова глоба.

Това наказание обаче ще бъде замразено за период от три години, в които провинилите се играчи трябва да изтрият всички свои акаунти в хазартни сайтове.

Футболният деец смята, че така или иначе много малко от нарушаващите забраната за поставяне на залози професионални футболисти и треньори се наказват.

Той се позова на историята на треньора на управлявания от него клуб Брайън Райс, който призна пред футболната асоциация, че многократно е нарушавал забраната и след това получи наказание за 10 мача. След това, разказва МакГоуън, много бивши и настоящи футболисти са се свързали с клуба, за да дискутират проблемите си.

Шотландската футболна асоциация все още не е реагирала на предложението.