Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Британското правителство подписа европейската конвенция против уговорените мачове

Великобритания членка на Съвета на Европа, подписа Конвенцията манипулиране на спортни състезания

Великобритания стана най-новата страна-членка на Съвета на Европа, която подписа Конвенцията против манипулиране на спортни състезания, по-известна като “Конвенцията Маколин“.

По този начин, Обединеното кралство стана 34-ият член на Съвета на Европа, който направи това.

Първоначално приета от Съвета през 2014 г., тази конвенция е единствената задължителна правна рамка за справяне с уговорените мачове към момента. Тя дава общи дефиниции за манипулирането на спортни състезания, както и създава инфраструктура за сътрудничество в борбата срещу това явление сред държавите-членки на Съвета на Европа.

“С топли чувства приветствам подписа на Обединеното кралство“, заяви заместник-генералният секретар на Съвета на Европа Габриела Братани-Драгони. “Това е ясен ангажимент на Великобритания да осигури честност и почтеност в спорта чрез нашата конвенция“.

Въпреки че е подписана от почти всички страни-членки, с изключение на Малта, тази конвенция се определя като спорна заради дефиницията за незаконни спортни залагания – “всички спортни залози, които се правят в оператор, който не е легален в юрисдикцията, в която се намира потребителя“.

Малта твърди, че това определение ще направи незаконна дейността на много букмейкъри из Европа и призова останалите страни да не ратифицират конвенцията.