Вземи 200 лева бонус от Efbet

Китайско покер приложение – по-голямо от PokerStars?

IDNPoker наскоро изпревари най-голям покер сайт в света, веднага след PokerStars.

Не би било голяма изненада за покер обществото, ако следващият покер бум се случи в Азия. Няма съмнение, че хазартът винаги е бил важна част от азиатската култура.

Освен това, има ясни доказателства за растежа на онлайн покера в Азия, след като IDNPoker наскоро изпревари 888 Poker и стана вторият най-голям покер сайт в света, веднага след PokerStars.

Движещата сила за голям ръст в азиатския онлайн покер обаче лети малко под радара на повечето хора и медии. Докато западният свят се е фокусирал върху иновациите на PokerStars, на изток някои приложения за игра на покер с реални пари набират все повече инерция и събират огромни залози.

Приложенията сами по себе си не предоставят игри с истински пари – те просто предоставят платформа, която позволява на потребителите да създават свои собствени “домашни игри” и да поканят своите приятели или познати да се присъединят към тяхната “група” или “клуб”.

Мащабът на тези клубове е трудно да се изчисли, което се дължи на малко потайният характер на дейността. Въпреки това, изглежда има стотици, ако не и хиляди, клубове с около 500 члена на клуб. Разбира се, не всеки член е активен във всеки един момент, но при повечето от тях има поне 5-6 работещи маси във всеки един момент.

Има също така и много приложения, които са по същество клонинги едно на друго, така че става още по-трудно да се изчисли колко голям е пазарът на тези домашни покер игри, но според специалисти в тях играят повече играчи, отколкото в приложението на PokerStars. През уикенда пък неназован покер професионалист се похвали пред HighStakesDB, че е спечелил над 200 000 долара само за един ден из китайските маси.