Вземи 200 лева бонус от Efbet

Изкуственият интелект може да помогне на проблемни комарджии

изкуственият интелект може да бъде използван като инструмент за анализиране на непълната информация

Изкуственият интелект има сериозна роля в букмейкърската индустрия в днешни дни, но той може да има по-добро приложение в сферата на проблемния хазарт, смятат експерти.

Според репортаж на SBC News, организация на име Kindred Futures преди дни е била домакин на кръгла маса в Лондов за това как изкуственият интелект може да спомага за откриване на признаци на хазартна зависимост.

Тъй като ранните признаци на проблемен хазарт могат да бъдат най-различни, изкуственият интелект може да бъде използван като инструмент за анализиране на непълната информация.

Кръглата маса е включвала научни изследователи и хора от хазартната индустрия.

“Това беше една очарователна дискусия, която обедини експерти от няколко различни области”, каза Уил Мейс, ръководител на Kindred Futures. “Резултатът е много окуражаващ – ние се съгласихме за значителния потенциал на изкуственият интелект за събиране и анализиране на много източници на данни, за да се получи много по-добра възможност за откриване на признаци на развитие на проблема. Ние също така се съгласихме, че има реална стойност в това начинание – както социална, така и комерсиална стойност.”