Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Исландски данъчни отказаха да приемат залози в Betfair като “бизнес разходи”

фондовият пазар на страната загуби 90% от стойността си.

Исландските данъчни власти са отхвърлили опитите на финансова компания да впише загубите от залози като бизнес разходи.

Ríkisskattstjóri, данъчната служба на страната, е отказала да приеме като бизнес разходи загуби на стойност 2,27 млн. долара, направени в онлайн борсата за залози Betfair.

Според местните медии, неназованата компания е искала да направи спекулативни инвестиции в чуждестранни валути преди световната икономическа криза през 2008 г., която засегна особено силно Исландия. Страната изтърпя три години на тежки икономически конфликти, в които станахме свидетели на провала на три големи търговски банки, докато фондовият пазар на страната загуби 90% от стойността си.

В отговор на кризата, исландското правителство бе принудено да наложи строг контрол върху капитала, който е разрушил бизнес модела на неназованата компания, чиито собственик решил да преследва алтернативни “инвестиции” като онлайн залози в Betfair.

Тези инвестиции в Betfair на футболни и баскетболни мачове се оказали толкова неуспешни, колкото и икономиката на страната в този момент, което довело до колосалната загуба от над 2 млн. щатски долара.

Ríkisskattstjóri отхвърли желанието на въпросната компания, като отбеляза, че макар за сметката в борсата да е използвана кредитната карта на компанията, то самата сметка е била на името на нейния собственик, а не на името на компанията. Освен това, данъчните категорично отхвърлиха идеята, че спортните залози се квалифицират като легитимни финансови инструменти.