Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Колумбия блокира 325 хазартни домейна

Колумбия блокират повече от 300 онлайн хазартни домейна

Властите в Колумбия обявиха плановете си да блокират повече от 300 онлайн хазартни домейна в стремежа си да стимулират интереса към лицензираните оператори на местния регулиран пазар.

Хазартният регулатор на страната вече поиска от министерството на информационните технологии и комуникациите да блокира 325 домейна, като в списъка попадат някои от лидерите в индустрията, включително PokerStars, Unibet и други.

Колумбия стана една от малкото държави в Латинска Америка, които въведоха режим на легализирани хазартни игри. Данъкът от 19% върху депозитите на играчите обаче накара повечето оператори да се обединят около мнението, че е загуба на време да се кандидатства за лиценз.

Правителството демонстрира готовност да отговори на опасенията на операторите и през декември премахна въпросния данък, но това не доведе до очакваните наводнения от нови заявления за лицензи. Президентът на хазартната комисия наскоро се оплака, че неоторизираните онлайн залози лишават правителството от над 100 милиона долара годишно.

Въпреки че повечето оператори вероятно просто ще пренасочват колумбийските играчи към огледални сайтове, регулаторът се надява мярката с блокирането на домейните да доведе до повече желаещи да платят онлайн лицензионната такса в размер на 200 хиляди долара.

Блокирането на домейни остава модерен инструмент за правителствата по целия свят, включително и в България, въпреки че ефикасността остава под сериозен въпрос.