Вземи 200 лева бонус от Efbet

Bwin продават Световния покер тур за 35 млн. долара

Bwin продават Световния покер тур

Водещата новина от изминалия уикенд в света на покера е, че Bwin.Party са на път да продадат марката на Световния покер тур на бившият лицензиант на тура Ourgame International Holdings в парична сделка на стойност 35 милиона щатски долара.

Ourgame International Holdings е корпорация от Каймановите острови, която държеше лиценза на WPT за Китай в последните три години.

Продажбата представлява сериозна печалба за Bwin, които купиха Световния покер тур (WPT) преди шест години за 12,3 милиона. Макар и за миналата година компанията да е регистрирала загуба от 7,6 млн. от тура, все пак печалбата остава солидна.

Главният изпълнителен директор на Ourgame International Holdings заяви, че Световният покер тур е една от най-големите световни марки. Той добави, че придобиването ще помогне на компанията му да се развие в онлайн хазартна група от световен мащаб.

В момента Световния покер тур предлага над 70 основни тура в най-различни дестинации. Турът има спонсорско договори с големи международни компании като Monster Headphones, Hublot, DraftKings, Skrill, FIAT & Royal Caribbean International.