Вземи 200 лева бонус от Efbet

$10 млрд. незаконни залози на “Мартенската лудост“ очакват в САЩ

американци залагат над 10 милиарда долара на баскетболния турнир на NCAA

Едно от най-популярните спортни събития в Съединените щати започва през този месец в момент, когато Върховния съд на страната се готви да се произнесе по федерален закон, отнасящ се за спортните залози на национално ниво.

Според Американската гейминг асоциация, американците ще заложат повече от 10 милиарда долара на предстоящия баскетболен турнир на NCAA, известен като “Мартенската лудост“ или “March Madness“. Само около 300 млн. от тях обаче се очаква да бъдат заложени в законни букмейкъри, докато всички останали ще отидат при тези от сивия сектор.

“Сегашните ни закони за спортните залози са толкова далеч от действителността, че превръщаме десетки милиони американци в престъпници заради един прост акт – удоволствието от баскетбола“, заяви Джоф Фрийман, президент на Американската гейминг асоциация.

От асоциацията също така заявиха, че 10 процента от възрастните американци, или почти 24 млн. души, са похарчили общо около 3 млрд. долара само на бетинг пул-ове на колежански баскетбол, въпреки че те са технически незаконни.