Вземи 200 лева бонус от Efbet

97 процента от залозите на Super Bowl се очаква да бъдат нелегални

Супер Боул спортно събитие заложени

Бетинг активността за предстоящото поредно издание на Супер Боул се очаква да бъде на рекордни нива. Казино индустрията е изчислила, че на това мащабно спортно събитие ще бъдат заложени общо около 4,76 млрд. долара, което ще бъде увеличение с 60 млн. спрямо миналата година.

Според Американската гейминг асоциация, американците ще рискуват почти цялата тази огромна сума чрез всякакви видове нелегални канали. В същото време, само около 3 процента от залозите на Супер Боул 2018 ще бъдат поставени в лицензираните букмейкърски къщи в Невада – единственият щат, разграничаващ се от федералната забрана за спортни залози.

“Благодарение на провалилата се федерална забрана върху спортните залози, сега американците изпращат милиарди от трудно изкараните си долари към квартални букмейкъри, съмнителни офшорни оператори и други криминални организации“, заяви Джоф Фриймън, президент и изпълнителен директор на Американската гейминг асоциация.

“Големият въпрос, който задаваме, е ще бъде ли 2018 г. най-накрая годината, в която правителството, хазартната индустрия и спортните организации ще започнат да работят заедно, за да изхвърлят нелегалните спортни залози извън бизнеса?“

Супер Боул 52 ще се проведе между отборите на Ню Ингланд и Филаделфия Ийгълс в нощта между 4 и 5 февруари от 01:30 ч.