Вземи 200 лева бонус от Efbet

Дюамел спечели $4 млн. от WSOP покер турнир

duhamel покер турнир WSOP

Световният шампион за 2010 г. Джонатан Дюамел спечели още един мултимилионен покер турнир, след като победи каймака на света на покера в събитието със 111 111 долара входна такса One Drop – събитие номер 58 от Световните серии по покер.

Високо квалификацирани и мотивирани професионалисти като Фил Хелмут, Дан Колман, Бен Сълски, Андрю Лихтенбергер и Фил Айви бяха част от 135-те участници в скъпото събитие, което събра награден фонд от 14,25 млн. долара.

Дълго очаквано бе появяването на Айви на сериите, но то се оказа пълно разочарование. Все пак той не беше сам и имаше добра компания от изключително силни играчи, които също си тръгнаха с празни ръце – Антонио Есфандиари, Грег Мърсън, Мартин Якобсон и Даниел Негреану са част от останалите загубили.

Скандално известният Даниел Колман бе елиминиран от Клейн на трето място и се отправи към касата за изплащане на награди, откъдето прибра $1,5 млн.

След това всички погледи бяха отправени към Дюамел и Бил Клейн, като в началото на техния сблъсък Дюамел имаше 23 млн. чипа, а противникът му 18 млн. Битката между тях продължи само 21 ръце и приключи със загуба на ръка от страна на Клейн, който получи впечатляващ чек за $2,5 млн. за отличното си представяне.

Клейн обеща да дари значителна сума от печалбата си за благотворителност. Като цяло самото събитие имаше благотворителен оттенък и събра $750,000 за фондацията One Drop, която помага за изграждането на достъп до питейна вода навсякъде по света.

Наградана на Дюамел е в размер на $4 млн., с което общите му приходи от турнири на живо набъбнаха до 16 млн. щатски долара.