Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Експерти предупреждават за нарастващ проблем с хазарта във Великобритания

The Guardian обяви, че британските играчи са загубили над 12 млрд. паунда чрез хазарт

Група от експерти изнесе информация за величината на проблема с хазарта в Обединеното кралство, като призова за по-нататъшно разглеждане на ситуацията.

Позовавайки се на последните оценки, известният вестник The Guardian обяви, че британските играчи са загубили над 12 млрд. паунда чрез хазарт през 2016 г., което се равнява средно по 300 паунда на човек.

Д-р Шон Коулисуа от университета в Бристол представи изследване, което показва че всеки четвърти млад мъж на възраст между 18 и 24 години показва признаци на проблемен хазарт.

Той заяви: “Повечето от това, което знаем за вредата от хазарта, идва от изследвания, силно повлияни от индустрията. Букмейкърите спонсорират всички такива проучвания в страната.”

Очевидно има проблем, щом дори и професионалните спортисти във Великобритания не могат да се сдържат да залагат, въпреки че им е категорично забранено. Преди няколко дни ви разказахме за полученото 18-месечно наказание от Джоуи Бартън за поставянето на хиляди залога за последните няколко години.