Вземи 200 лева бонус от Efbet

Изникна българска връзка в скандала с уговорените тенис мачове

мрежата за уреждане на мачове по тенис на в Испания, има връзка с България, информация от английски разследващ журналист

Един от хората, които са управлявали мрежата за уреждане на мачове по тенис на корт в Испания, има сериозна връзка с България, заявява английски разследващ журналист на име Деклан Хил, който се приема като един от най-уважаваните и ерудирани журналисти, когато става въпрос за мафията в спорта.

Според Хил, един от лидерите в организацията е манипулирал изхода от мачове на българските клубове Пирин, Созопол и други. Той добавя още, че въпросното лице е организирал и черно тото в баскетбола в България.

Припомняме, че над 100 тенисисти бяха под прицела на разследващите в грандиозния скандал с тенис залози, а сред разпитваните тенисисти има и такива от България.

Френското издание “Екип“ излезе с информацията, че сред разпитваните са били достигалите до топ 500 на световната ранглиста Жул Окала и Мик Лескюр.

Разследването смята, че тенисистите са взимали от €500 до €1 500 за участието си в схемата. Разбира се, както обикновено престъпниците се насочвали към мачове от турнири на най-ниско ниво. Общият брой на опорочените двубои е бил над 300.