Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

УЕФА търси партньор за проучване на уговорените мачове

УЕФА търси партньор за проучване на уговорените мачове

УЕФА, управляващият орган на футбола в Европа, пусна официална обява в търсене на физическо лице или организация, която да им помогне в битката с уговорените мачове в спорта.

Обявата има за цел да избере субект, който да направи проучване, насочено към потенциалните начини за увеличаване на възможностите за разследване и преследване на уговорените мачове в спорта.

Печелившата кандидатура ще си сътрудничи и с други официални спортни органи, както и с правителствата на 55-те държави-членки на УЕФА, включително и България.

“Трябва да бъдем по-агресивни в борбата с уговорените мачове в колективен и индивидуален план, все още не сме направили достатъчно“, коментира президентът на футболната централа Александър Чеферин. “Най-важното е сътрудничеството с правителствата, защото нашият проблем винаги е бил, че юрисдикцията ни приключва във футбола. Не можем да подслушваме телефони, не можем да изпращаме хора в затвора и при наличието на сървъри на 10 000 км от Европа няма как да се справим сами с този проблем.“

“Изследването ще разгледа как да обединим различните действащи лица на сцената, така че да работим в партньорство, а не в изолация.“