Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Стюърт Бингам изгоря заради залози

Световната билярд и снукър асоциация нарушени правилата

Професионалният снукър играч и световен шампион за 2015 г. Стюърт Бингам получи шестмесечно наказание заради нарушаване на бетинг правилата на Световната билярд и снукър асоциация.

Асоциацията не позволява на професионалистите да залагат на каквито и да е мачове, а стана ясно, че Бингам е залагал дори и на двубои със собствено участие.

На изслушване от месец юли, звездата призна за малки залози от свои и чужди акаунти, но разследването установи много по-големи залози в период от цели седем години, между 2003 и 2015 г., включително и залози на собствените си мачове, използвайки сметката в букмейкърска къща на свой мениджър.

Снукър властите изчислиха, че световният шампион е заложил общо близо €40,000 през годините.

Председателят на Световната билярд и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън заяви: “Много е разочароващо да видим такъв голям играч да не спазва правилата за залагания. Стюърт е велик състезател и не се съмнявам, че винаги е давал най-доброто от себе си; този случай показва, че няма изключения от правилата за никого.“

“Играчите трябва да разберат, че не могат да залагат на снукър, дори и да не участват в мача или турнира. Всеки прегрешил ще бъде изправен пред най-тежките последствия.“

Стюърт призна вината си, но отрече да е залагал на свои мачове. Въпреки това, той обяви, че няма да обжалва решението.