Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Unibet радостни от спонсорството си на битката за шахматната световна титла

шаха в популярен спорт за залози

Безпрецедентният успех на мачовете по шахматна световна титла между норвежеца Магнус Карлсен и американеца Фабиано Каруано, които завършиха преди седмица, бяха определени като едно от най-успешните спортни спонсорства на букмейкърската къща Unibet, която има голямо влияние върху скандинавския пазар.

След 51-часова битка в Лондон, норвежецът успя да защити короната си в мач, който бе сложен рамо до рамо с велики съперничества като Боби Фишер срещу Борис Спаски (1972 г.) и Анатоли Карпов срещу Гари Каспаров (1985 г.).

Миналия август, маркетинговият отдел на Унибет обяви, че компанията ще бъде първият букмейкър в историята спонсор на мач за световната титла.

От букмейкъра заявиха, че се надяват лондонското шоу да превърне шаха в популярен спорт за залози. За да спомогнат за това, те добавиха иновативни пазари на живо за мача като първи ход, следващ ход и други.

“Когато Магнус Карлсен запази световната си титла през 2016 г., ние видяхме рекорден в цялата ни история оборот за шахматен мач. Това ни накара да работим за партньорството, което се оказа много успешно“, обявиха от бетинг оператора.