Вземи 200 лева бонус от Efbet

Русия с ново оръжие срещу нелегалните хазартни оператори

Руските власти планират ново оръжие в тяхната битка срещу незаконния онлайн хазарт – специален портал за транзакциите на онлайн спортните залагания, до който ще имат достъп само играчите в оторизираните оператори.

Сделките с неоторизирани оператори ще бъдат блокирани чрез финансови и оперативни инициативи.

В рамките на подготовката за легализирането на спортните залагания в Русия, насрочено да започне през юни тази година, саморегулиращата се Асоциация на руските букмейкъри беше създадена през декември с цел да се изключат сайтовете, които предлагат незаконни залагания от руския пазар.

Олег Журавски, който е ръководител на асоциацията, казва, че ще бъдат включени граждански искове по съдебен ред срещу неоторизираните оператори, процес, който е в ход с първите си дела, планирани за началото на 2015 г.

Организацията на Журавски все още се опитва да привлече пълната подкрепа на руската хазартна индустрия. До момента само 11 от 27-те компании, които са лицензирани в Русия да прадлагат спортни залагания, са се съгласили с целите и амбицията на сдружението.

Асоциацията ще бъде тясно свързана с портала на транзакциите, потвърди Юри Феодоров – президент на Националната асоциация на букмейкърите в Русия.

Този портал ще бъде подкрепен чрез сътрудничество от руските финансови институции и доставчици на интернет услуги, каза наскоро Федоров.