Вземи 200 лева бонус от Efbet

Румъния облага със задна дата онлайн букмейкърите

Румъния онлайн букмейкърите

 

Румъния ще изисква от всички желаещи да получат лиценз да платят данъци върху приходите, получени от залагащите в страната.

Камарата на депутатите на Румъния одобри нова рамка за развитието на хазартните услуги в интернет, която дава възможност на международни оператори да подават заявления за лицензии. Но много потенциални лицензополучатели вероятно ще преосмислят дали искат да кандидатстват за лиценз сега, след като правителството настоява новите легализирани букмейкъри да платят 20% от всичките си онлайн приходи, реализирани от румънски залагащи от 2009 г. насам.

Планът за този данък със задна дата е едно от редицата изменения в ревизирания Закон за хазарта, който бе приет миналата седмица. Мониторинговият комитет към Националната служба по хазарта е натоварена със задачата да разбере колко всеки оператор дължи на правителството – процес, който може да изисква от операторите да предоставят финансов одит.

След като тези сметки се изчислят, операторите ще получат 90 дни, в които да решат какво ще правят.

Правителството на Испания излезе с подобно предложение преди няколко години, изисквайки всички нови лицензирани оператори за онлайн хазарт да платят данъци за четири години назад. Недоволството на операторите накара испанското правителство все пак да се откаже от тази идея.