Вземи 200 лева бонус от Efbet

Създават професионална покер лига

В продължение на своите усилия да направят покера по спортно ориентиран, организацията Global Poker Index реши да създаде Глобална покер лига, която ще бъде първата професионална покер лига по рода си.

Главният изпълнителен директор на Global Poker Index заяви, че това е най- амбициозният проект на компанията досега. Драйфус също така каза, че добавянето на Глобалната покер лига към портфолиото на Global Poker Index е липсващото парче от техния пъзел.

“Първоначалната ни визия е да има поредица от събития на живо, подобно на покер сериите от международни турнири”, каза Драйфус. “След това проекта ще премине на следващ етап и ще имаме 6 или 8 различни покер отбора, съставени от по петима играчи, които ще се състезават един срещу друг в един сравнително кратък сезон, който ще продължи между 3 и 4 месеца.”

Създателите на проекта се надяват в един по- напреднал етап да видят големите инвеститори да притежават и управляват свои собствени покер отбори, като професионалните играчи ще се състезават с техните екипи, както е и във всяка друга отборна надпревара, включително и във футбола. Излъчването на живо на събитията от Глобалната покер лига ще позволи на състезанията да достигнат до много по- широка аудитория и ще създаде необходимата платформа за привличане на потенциални спонсори.

Глобалната покер лига ще постави началото си през 2015 г.