Вземи 200 лева бонус от Efbet

Покер играчи опитват да легализират покера в Уисконсин

 

Покер играчите от Уисконсин правят всичко възможно, за да могат да играят любимата си игра онлайн. Те се опитват да убедят щатския съдия да обяви играта като игра на умения, за да се заобиколят местните закони срещу хазартните игри, като за това са ангажирали експертните услуги на професор Робърт Хенъм, професор по анализ на риска & игрите в Университета на Денвър и експертен член на Изследователския център на хазарта към Университета на Невада.

Инициативата на играчите, подкрепена от Алианса на покер играчите, вече е стигнала до етап подаване на декларация, в която са отразени показанията на опитния професор, който е консултирал множество държавни и други органи по въпроса за това, че покерът е базиран на умения и опит, а не на чист късмет.

В своята декларация Хенъм отбелязва:

“Моето обмислено становище, създадено на базата на моя опит, научни изследвания, които аз лично съм провел, и на преглед на научната литература по този въпрос, е, че Тексас Холд ем е игра, в която уменията преобладават над късмета при определянето на резултата. По този начин, по мое мнение, би било неправилно Тексас Холд ем да се опише като игра на късмета.”

“Казано по друг начин: въпросът дали уменията или късметът преобладават в Тексас Холд ем е равен на въпроса дали раздаването на картите или решенията на играчите представляват преобладаващ фактор при определяне на резултата от играта. По мое мнение, Тексас Холд ем не е игра на късмет, защото решенията на играчите имат много по- голямо влияние върху резултата от раздаването на картите.”

Изпълнителният директор на Алианса на покер играчите смята, че ако инициативата е успешна, частните покер игри, бар игрите и всички други форми на покер на живо ще са напълно легални и свободни от съдебно преследване в Съединените щати.