Вземи 200 лева бонус от Efbet

Втори покер бот победи топ професионалисти

Libratus бота загуби от човешките си противници в игра

Втора покер машина демонстрира способността си да побеждава качествени покер играчи на Но Лимит Тексас Холд Ем покер варианта.

Покер ботът е разработен от компютърни специалисти от Университета на Албърта, Чешкия технически университет и Карловия университет в Прага. Той е победил 10 от 11 покер професионалисти, включително и Фил Лаак, като е изиграл 3 000 ръце с всеки един от противниците си.

Компютърната програма, която се казва “Deep Stack”, следва стъпките на бота “Libratus”, който смачка четирима елитни онлайн покер професионалисти в мач с 120 000 ръце, приключил в края на януари.

По-ранна версия на Libratus бота загуби от човешките си противници в игра от 2015 г. Сега обаче науката изглежда е напреднала достатъчна, за да стане компютърът по-силен от човека в покера.

Това е голям напредък, защото покер играта винаги е била приемана като трудно предизвикателство за компютърните ботове. За разлика от шаха, например, покерът е игра на непълната информация и включва много повече възможни ходове, отколкото шаха.