Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

МОК окуражава страните да подкрепят конвенцията “Маколин“

Международен олимпийски комитет

Международният олимпийски комитет (МОК) окуражи страните да ратифицират Конвенцията на Съвета на Европа против манипулирането на спортни събития, известна още като конвенцията “Маколин“. Това се случи по време на третия Международен форум за спортен интегритет (IFSI) на 28 октомври.

“Срещата днес отразява природата на IFSI, която е сътрудничество и партньорство“, заяви президентът на МОК Томас Бах. “Ние сме общност, която споделя една обща цел – да защитим състезанията от манипулация и от свързаната с нея корупция“.

Делегатите на форума се съгласиха с 11 основни точки на действие, като най-важната от тях е да се настоява пред управляващите органи в отделните страни да ратифицират конвенцията “Маколин“.

Тези организации също така трябва да създадат национални платформи за борба със спортната корупция, както е посочено в тази конвенция. Това ще бъде подкрепено от стартирането на мрежа от спортни следователи – коалиция от следователи, които са преминали обучение от Интерпол и МОК за борба с опити за манипулация.

В конвенцията се казва още, че че всяка спортна федерация е отговорна за защитата на своя спорт и за обучението на участниците и служителите за почтеност, а това е нещо, което трябва да бъде подкрепено и от операторите на залози.

Към днешна дата конвенцията е ратифицирана от Италия, Молдова, Норвегия, Португалия, Швейцария и Украйна, а 32 други държави са я подписали, включително и България.