Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

$10,4 млрд. залагат американците на March Madness

Останалите над 10 милиарди ще бъдат похарчени в нелегални офшорни сайтове

March Madness, най-големият турнир по колежански баскетбол в САЩ, се очаква да бъде на стойност $10,4 млрд., като по-голямата част от тази сума ще бъде заложена извън легалния пазар в Невада.

Тези данни идват от Американската гейминг асоциация, които отбелязват, че тези $10,4 млрд. представляват 13% увеличение в сравнение с миналата година, когато заложената сума възлизаше на $9,4 млрд.

Само около $295 млн. (3 процента от общата сума) ще бъдат заложени легално в лицензираните букмейкърски къщи в Невада. “Останалите над 10 милиарди ще бъдат похарчени в нелегални офшорни сайтове или чрез местни незаконни букмейкъри”, казват още от асоциацията.

На годишна база, американците залагат около 150 милиарда долара на спортни събития, като почти цялата сума отива извън единствения легализиран пазар в Невада.

“Федералната забрана за спортни залагания е пълен провал – тя лишава щатите от жизненоважни приходи и не позволява на милионите фенове да залагат законно”, заяви президентът на асоциацията. “Време е Вашингтон да се махне от пътя и да позволи на щатите да извлекат ползите от регулирания пазар на спортните залози”.