Вземи 200 лева бонус от Efbet

Великобритания на път да забрани кредитните карти за онлайн залози

проблемния хазарт онлайн играчите използват кредитни карти

Великобритания има най-старият и най-големият регулиран пазар на онлайн хазартните игри в света. Последните съобщения обаче показват, че правителствените служби се опитват да се справят с проблема на хазартната зависимост, който засяга около 2,3 млн. граждани.

Всъщност, докато Хазартната комисия на Великобритания твърди, че процентът на проблемния хазарт се е увеличил през последните години, други предполагат, че равнищата са останали стабилни.

Дебатът продължава, но преди дни Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта на Великобритания изслуша предложение, което съветва онлайн играчите да не могат да използват кредитни карти, за да финансират своите сметки.

Сред другите предложени мерки са намаляване на залозите на терминалите с фиксирани коефициенти и налагане на нова такса върху гейминг компаниите, с която да се финансира допълнително лечението на пристрастените към хазарта.

Пазарът на хазартните игри във Великобритания се оценява на около 18,2 млрд. долара, а общият брой на играчите възлиза на повече от два милиона.