Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Кения преразглежда хазартните си закони

Кения със законопроект, който ще преразгледа настоящата нормативна уредба но отношение на хазарта в страната

Народното събрание на Кения обсъжда законопроект, който ще преразгледа настоящата нормативна уредба но отношение на хазарта в страната, като основната идея е да се увеличи значително цената за лицензиране на един оператор и да се създаде национална лотария, каквато до този момент няма в африканската държава.

Сегашният законопроект цели да замени закон за залозите, лотариите и хазарта, който датира от над 50 години. Той е предназначен да отрази възхода на онлайн операторите.

Ако бъде приет, той ще доведе до създаването на нов регулаторен орган, като също така се обмисля и създаването на съдебен трибунал, който да се произнася по свързани с хазартните залози спорове.

Кенийските власти искат бъдещите лицензирани онлайн оператори да имат силно присъствие в страната и ще ги задължава да разполагат с физически офиси и поне 30% от акционерите им да са кенийски граждани.

Настоящата идея е цената на тригодишен лиценз да бъде 100 млн. кенийски шилинга.

Не се очакват промени по данъците върху залозите след бурната 2018 г., в която основният данък първо скочи до 35% и след това бе свален до 15%