Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Какво ще се случи с печелившите от частните лотарии?

Печалби от частните лотарии

Въпреки че остават броени часове до официалния край на частните лотарийни игри в България, в мрежата от партньори на Национална лотария и Лотария България все още се продават билети, а и все още не са спряли рекламните клипове по телевизиите, с които организаторите на игрите имат договори за рекламно излъчване.

Все повече обекти в страната обаче отказват да изплащат печалби от билети след окончателно гласуваните промени в Закона за хазарта, с който този вид игри се оставя изцяло в ръцете на държавата.

В завършения вид на закона бе премахната частта, която задължава операторите да изплатят всички печалби до 30 юни 2021 г. Също така правителството се отказа от идеята компаниите да дадат банкова гаранция в размер на неизплатените печалби, така че да се гарантира изплащането на печалбите за всички късметлии.

Държавата даде срок на Държавната комисия по хазарта до 1 март да изготви доклад с оценка на всички неизплатени печалби, съобщава “24 часа“. След този доклад ще се вземе решение как да се процедира – или държавата да гарантира изплащането на парите, или споровете между печелившите и лотариите да останат изцяло частни и да се решават в съда.

Трябва да се отбележи, че към момента и двете частни лотарии не са дали индикации, че ще има проблем с изплащането на печалбите, така че предстои да видим дали и кога големите печеливши ще вземат парите си.