Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

ЕС разчита на изкуствен интелект за борба с хазартната зависимост

Европейския съюз разработва изкуствен интелект, за проблемите с хазартната зависимост (EGBA)

Хазартните оператори в Европа смятат, че нов координиран план на Европейския съюз (ЕС) за разработване на системи с изкуствен интелект може да изиграе важна роля за решаване на проблемите с хазартната зависимост сред играчите на континента.

Европейската асоциация за игри и залагания (EGBA), в която членуват световноизвестни оператори като Bet365, Kindred и GVC Holdings, приветстваха решението на ЕС за по-големи инвестиции в изкуствения интелект, взето преди няколко дни, отбелязвайки че то може да доведе до значителни ползи за онлайн хазартната индустрия в идентифицирането и ограничаването на играчи с проблемен хазарт.

“Понастоящем всяко кликване в хазартен уебсайт се записва и запазва поради изискванията на закона. Ако тази информация бъде използвана и комбинирана с алгоритми и изкуствен интелект, бихме могли на разработим нови и усъвършенствани модели за предсказуемо поведени, за да се гарантира безопасната онлайн среда.“

Наскоро, Европейската асоциация за игри и залагания се присъедини съм Европейския алианс за изкуствен интелект, създаден от Европейската комисия.