Вземи 200 лева бонус от Efbet

Италианският регулатор намалява ограниченията върху залозите на живо

Онлайн букмейкърите в Италия празнуват тази седмица след новината, че хазартният регулатор на страната е решил да облекчи ограниченията върху някои форми на залози на живо.

Доскоро регулаторният орган, който се казва AMMS, ограничаваше италианските лицензирани оператори да предлагат залози само за събития, на които AMMS лично проверява резултатите. За всякакви други залози, операторът бе длъжен да предоставя най- малко два надеждни източници на информация по отношение на резултатите. Това пречеше на бумейкърите да слагат в програмите си събития, които не се проследяват директно от съответното ръководно тяло, като например “следващ корнер” за определен времеви прозорец.

Тази седмица обаче стана ясно, че италианският хазартен регулатор се е съгласил да даде разрешение на операторите да предлагат залози, които не са изрично посочени в одобрения списък, при условие, че резултатите могат да бъдат подкрепени от “елементи, новини и информация за обективна проверка.”

Промяната позволява на операторите да предложат продукт, който да е по- конкуретноспособен на чуждестранните оператори.

Когато Италия за първи път се сдоби с регулиран пазар на онлайн хазарта, лицензираните оператори на спортни залагания бяха държани много изкъсо от гледна точка на възможностите за залагане, които могат да предложат на любителите на хазарта. През септември миналата година AMMS разхлаби леко хватката си чрез удвояването на броя приемливи пазари за залагания до 45. Промяната доведе до чувствителен растеж на италианския пазар – 76% нарастване спрямо миналата година.