Efbet с 200лв. начален бонус Спорт и 1000лв Казино

Италия разхлаби онлайн хазартните си рестрикции

Италия онлайн хазартните си рестрикции

Италианският хазартен регулатор удължи каишката на лицензираните хазартни оператори в страната.

Регулаторът обяви тези дни, че ще позволи на лицензираните оператори на спортни залагания по-голяма независимост и ще им даде шанс да избират какъв вид залози да предлагат.

В продължение на години, регулаторът строго ограничаваше видовете залози, които операторите имаха право да предлагат, а резултатите от тези залози трябваше първо да се сертифицират от регулатора и чак тогава операторите имаха право да изплащат печелившите печалби. Регулаторът облекчи малко правилата през 2013 г., когато позволи на операторите да предлагат по-голямо разнообразие от залози, но все още трябва да се чака потвърждение на резултатите, за да бъдат обработени залозите.

Букмейкърите отдавна се оплакват, че регулаторът е твърде бавен при сертифицирането на резултатите от някои залози, обикновено на тези от по-ниските дивизии, което е затруднявало работата им с клиентите. Това давало предимство на конкурентите, които нямат местен лиценз.

Италианският регулатор също така даде зелена светлина за предлагане на по-екзотични видове залози. Тези залози обаче все пак ще трябва да минават процеса по потвърждение на резултата от регулатора.