Вземи 200 лева бонус от Efbet

Интерпол ще помага на ФИФА за спиране на манипулираните мачове

ФИФА, ръководният орган на световния футбол, и Международната федерация на професионалните футболисти (FIFPro) се свързаха с Интерпол, международната криминална полиция, за да започнат кампания в борба срещу манипулираните мачове във футбола.

Кампанията ще се фокусира върху повишаване на информираността за опасностите от уговорените срещи и ще предоставят модели за разпознаване на такива двубои на играчите и на целия футболен свят.

Съвместната инициатива ще започне с дистрибуцията на ДВД-та, които ще предоставят на играчите основни инструменти, от които те се нуждаят за да се борят с манимулираните двубои. В тези ДВД-та ще участват добре познати имена от света на футбола като бившия английски национал Франк Лампард и играчът от Премиър лийг Коло Туре.

“Обръщаме се към участниците във футболните срещи да допринесат за насърчаването на прозрачността и почтеността чрез повишена бдителност и чувство за отговорност, за да помогнем на футбола”, заяви генералният секретар на ФИФА Жером Валке.

В допълнение към тази кампания, Интерпол има партньорства с редица други големи спортни организации като Международния олимпийски комитет.