Вземи 200 лева бонус от Efbet

Какво ще се случи с хазартния бизнес на Гибралтар след Брекзит?

Гибралтар ще загуби достъпа до огромния пазар на ЕС

Гибралтар е сърцето на европейския хазарт, като на тази територия се намират седалищата на 30 от най-големите оператори на хазартни игри в света.

Една трета от европейския доход от хазартни игри за миналата година бе отчетен от фирми, разположени в Гибралтар. Казано в цифри, сумата е около 15 милиарда евро, а в близко бъдеще се очакваше да скочи поне два пъти.

Всичко се развиваше идеално и за “хазартните компании”, и за гибралтарските власти, но промените в хазартния бизнес на Гибралтар изглеждат неизбежни след Брекзит.

Разположен в южния край на Испания, но част от Британската империя, Гибралтар най-вероятно ще загуби достъпа до огромния пазар на ЕС, включващ над 500 млн. души.

В момента, повечето оператори на хазартни игри все още не са решили да напуснат тази територия, макар че на даден етап могат да бъдат принудени да го сторят. Евентуалният път за повечето оператори е ясен и той се нарича Малта – още една страна, в която законите са изключително благоприятни за хазартните оператори и в която бетинг бизнесът е развит на много високо ниво.