Вземи 200 лева бонус от Efbet

Немските провинции одобриха федерален договор за хазарта

федералния хазартен договор на страната, въпреки че Европейската комисия

Отделните провинции на Германия одобриха федералния хазартен договор на страната, въпреки че Европейската комисия предупреди, че той най-вероятно ще доведе до същите съдебни спорове, които възпрепятстваха приемането му през 2012 г.

В края на миналата седмица, лидерите на 16-те федерални провинции гласуваха за одобрение на промените, които включват връщане на противоречивата горна граница на броя лицензи за спортни залагания.

Новият договор, който ще влезе в сила от 1 януари 2018 г., все още трябва да бъде ратифициран от всеки отделен законодателен орган на всяка провинция, а политици от северната провинция Шлезвиг-Холщайн вече обявиха, че е малко вероятно той да бъде одобрен.

Новият договор бе критикуван по-рано този месец от Европейската комисия, тъй като “не дава реални решения” на проблемите на местния пазар. ЕК иска от Германия и да ускори легализирането на други видове хазартни игри, различни от спортните залози, включително казино и покер, както и да осигурява по-сериозна потребителска защита за любителите на хазарта в страната.