Вземи 200 лева бонус от Efbet

Едно от осем деца в Европа играят хазарт

деца играят хазарт

Не е тайна за никого, че децата в Европа залагат онлайн, но скорошно изследване показва, че проблемът може би е с много по-големи размери, отколкото си мислят хората.

Масивно европейско изследване на деца между 15 и 16-годишна възраст разкри, че едно от осем деца на Стария континент залагат редовно. Изследването включва над 96 000 момчета и момичета на тази възраст и показва, че онлайн хазартът и в частност онлайн букмейкърите, имат хиляди непълнолетни клиенти, които играят под името на родителите си или някой друг възрастен.

23% от момчетата са споделили, че са играли хазарт през последната година, докато само 5% от момичетата са отговорили положително. За радост, България не е сред най-активните страни с над 33% залагащи деца. Такива държави са Хърватия, Кипър, Финландия и Гърция.

Новината, че децата залагат все повече и повече онлайн не е нещо неочаквано с оглед на драстичното увеличение на използването на интернет през последното десетилетие. Интернет потребителите днес са 3,4 милиарда, докато преди 10 години са били 1,1 милиарда.