Вземи 200 лева бонус от Efbet

Кои отбори ще се класират за осминафиналите на 26 юни според букмейкърите?

Световното първенство продължава с групите C и D, където все още не всичко е ясно и ще се реши в последния кръг

Днес програмата на Световното първенство продължава с групите C и D, където все още не всичко е ясно и ще се реши в последния кръг.

Все пак, има някои неща, които са ясни – Перу ще отпадне със сигурност от група C, тъй като има нула точки на своята сметка. Също така, ясно е, че Франция, със своите две победи до момента, със сигурност ще продължи към следващия етап.

Остават отборите на Австралия и Перу. Ситуацията пред “Кенгуратата“ е такава, че трябва на всяка цена да победят, за да могат да се класират напред, като в същото време трябва да се надяват Дания да загуби от Франция. Заради този сложен сценарий и техният коефициент за продължаване напред е доста по-сериозен от този за “Червения динамит“ – 6.00 срещу 1.12 в Betfair.

Още по-неясно е положението в другата група, която ще се изиграе днес – група D – където три отбора се борят за едно място на осминафиналите. Тези три отбора са Нигерия, Исландия и Аржентина, докато Хърватия вече си гарантира квотата. Към този момент, Аржентина е на последно място с 1 точка и 1:4 голова разлика, трети са Исландия с 1 точка и 1:3 голова разлика, а второто място се заема от африканския представител с 3 пункта и 2:2 голова разлика.

Сред отборите в тази група, най-висок шанс има Аржентина, въпреки слабото си начало. Техният коефициент в Бетфеър е 1.72, а задачата им включва задължителна победа над Нигерия. Тази победа обаче може да се окаже недостатъчна, ако Исландия победи Хърватия със същата или по-голяма разлика от тази, с която би спечелила Аржентина.

От гледна точка на Исландия, освен задължително да победят, те трябва да се надяват Нигерия задължително да не победи Аржентина. Ако Нигерия и Аржентина завършат наравно, Исландия задължително трябва да спечели с два гола разлика.

Задачата на Нигерия е едновременно най-лесна и най-трудна. Най-лесна, защото имат повече точки от опонентите си и победата със сигурност ще ги класира, но пък от друга страна с такъв противник нищо никога не е сигурно. Затова и техният коефициент за продължаване напред в Betfair е 2.75.