Вземи 200 лева бонус от Efbet

Британските букмейкъри махнаха рекламите си от торент сайтовете

Властите във Великобритания могат да празнуват очевидния си успех в процеса на убеждаване на онлайн хазартните оператори да не рекламират услугите си в сайтовете за споделяне на пиратски файлове.

Полицейското звено за престъпления в областта на интелектуалната собственост (PIPCU) към град Лондон излезе с данни, че през последните 12 месеца е имало спад от около 87 процента в броя на операторите на хазартни игри, лицензирани в Обединеното кралство, които са пускали реклами на “незаконни сайтове, нарушаващи авторските права на филми, телевизионни предавания, книги, музика и игри.“

През миналия юли, Комисията по хазарта на Великобритания информира своите лицензополучатели, че въвежда ново лицензионно условие, което изисква от операторите да “поемат отговорност за предотвратяване на рекламирането в уебсайтове, предоставящи достъп до неразрешено съдържание.

Само преди няколко години, букитата бяха сред основните източници на приходи от реклами на торент сайтовете. Преди да бъде затворен, MegaUpload получаваше приблизително 1/8 от рекламните си приходи само от бранда PartyGaming, собственост на Bwin.party.

Сега обаче виждаме коренна промяна, от която са доволни не само властите, но и притежателите на авторски права за продукциите, които се предлагат незаконно в пиратските сайтове.