Вземи 200 лева бонус от Efbet

Бразилия започна обществено обсъждане на регулирания пазар на спортните залози

Бразилия започна обществено обсъждане на регулирания пазар на спортните залози

Бразилското министерство на икономиката започна едномесечно обществено обсъждане за регулация на спортните залози, тъй като в момента създава правна рамка за този сектор.

Обсъждането ще продължи през целия месец август и ще потърси мнението на обществеността и индустрията за това кой ще бъде най-подходящия модел на спортните залози в страната.

Едно от основните питания, които има правителството, е дали ще бъде по-добре да се зададе фиксиран брой на предлаганите лицензи или да се последва подхода, при който всеки оператор, който отговаря на изискванията, да получи лиценз.

Специалистите в индустрията са помолени също така да предложат правна рамка на друга държава, която би могла да работи добре в Бразилия.

Консултацията също така търси да събере мнения относно процесите на мониторинг, контрол и управление на пазара. Разгледани са и други въпроси като безопасността на играчите, предотвратяването на измами, целостта на пазара и изпирането на пари.

Освен от местната общественост и бизнес, правителството търси също така и помощ от колегите си в Португалия, Великобритания и Италия, където вече работят официално регулирани пазари от няколко години.