Вземи 200 лева бонус от Efbet

Betfair и PokerStars пострадаха от хакерски атаки

Betfair и PokerStars хакерски атаки

Клиенти на Betfair и PokerStars бяха разярени преди няколко дни, след като софтуерът на двата хазартни гиганта пострада от сериозни проблеми с връзката.

Борсата за залози Betfair беше тотално недостъпна през по-голямата част от 13 април, след като сървърите на компанията бяха атакувани от Distributed Denial-of-Service (DDoS) атаки. Екипът за обслужване на клиенти на Бетфеър използва канала на компанията в Туитър, за да информира многобройните играчи за това, че DDoS атаките са причината за проблемите и увери притеснените залагащи, че техните данни и средства за в безопасност.

Нещата изглежда вече са под контрол и в последните дни нямаше проблеми с връзката. Distributed Denial-of-Service (DDoS) атаката е предназначена за временно или безсрочно прекъсване или преустановяване на услугите, предлагани от сайта-мишена. Един от начините за постигане на това е да се бомбардират сървърите на сайта с толкова много фалшива информация и заявки, че сървърите да се претоварят и да не могат да отговорят на трафика. Изглежда, че точно това се случи с Betfair на 13 април.

PokerStars също изпитаха проблеми с връзката през уикенда, като DDOS атаките се определят като основната версия за причина за проблемите, макар и управленския екип на онлайн покер залата нито да потвърди, нито да отрече тази възможност. Играчи от целия свят докладваха за голям лаг и проблеми с връзката.