Вземи 200 лева бонус от Efbet

Българин спечели събитие от Европейския покер тур за повече от милион!

 

Общо 592 играчи се включиха в Основното събитие на Европейския покер тур в Довил по Тексас холд ем без лимит, което беше с €5,300 входна такса, и събраха награден фонд от $2,814,600. В края лъвския пай от парите отиде при българина Огнян Димов, който спечели 543 700 евро. Това е първата голяма титла в кариерата на нашенеца.

“Не мога да опиша как се чувствам”, заяви той. “Супер щастлив съм. Обсъдих стратегиите за турнира с приятелите ми, но просто нещата се развиха наистина добре.”

Димов влезе в последния ден на игра на второ място по чипове сред останалите шестима играчи, като само Дано Парлафес държеше повече чипове пред себе си. В крайна сметка именно двамата си оспорваха титлата в хедс-ъп игра.  Хедс-ъп играта започна с голямо предимство в чиповете за съперника на Димов – почти 2 към 1 – но българинът бавно и методично го обърна и си осигури титлата. Той се бори в продължение на 117 ръце срещу Парлафес, преди най-накрая да излезне победител.

Това е най-големият успех в кариерата на нашенеца. Досега той можеше да се похвали с малко над $100,000 от турнири на живо, а само от този турнир взе повече от един милион лева!