Вземи 200 лева бонус от Efbet

Американците искат да залагат законно, показва проучване

Nielsen Sports проучва американската гейминг асоциация и спортните залагания

Почти три четвърти от американските играчи ще пренасочат залозите си към регулираните оператори, ако им се отдаде такава възможност, показва ново проучване.

Проучването е проведено от Nielsen Sports и поръчано от Американската гейминг асоциация. Спортните залагания вече са узаконени в Ню Джърси, Делауеър и Мисисипи, докато Западна Вирджиния, Роуд Айлънд и Пенсилвания очакват да им се случи същото през следващите няколко месеца.

Според Nielsen Sports, 44% от спортните залагащи са на възраст под 35 години, а 29% имат доход от над 100 000 долара годишно, което е почти два пъти от средното за страната.

Също така е установено, че 38% от съществуващите играчи ще преминат напълно към легални сайтове, ако имат такава възможност, докато 33% биха пренесли част от залозите си в лицензирани сайтове. 29% пък заявяват, че не се интересуват от лицензиите и няма да сменят местата, на които залагат.

“Данните от изследването подкрепят това, което отдавна знаем – достъпът до до законни спортни залози ще даде възможност за генериране на значителни приходи за големите спортни лиги и отбори“, заяви Сара Слан, вицепрезидент на Американската гейминг асоциация.