Вземи 200 лева бонус от Efbet

Amaya Gaming с отлични финансови резултати след придобиването на PokerStars

Придобиването от страна на Amaya Gaming на компанията Rational Group, която бе собственост на двата най- големи покер сайта в света PokerStars и Full Tilt Poker, в сделка на стойност почти 5 милиарда е без съмнение с голямо влияние върху представянето на базираното в Монреал дружество, ако се съди по последните им резултати за третото тримесечие, публикувани тази седмица.

Акценти от финансовите отчети:

* Приходите са скочили от 39 милиона в третото тримесечие на миналата година до 239 милиона до същото тримесечие на тази.

* По подобен начин се повишава и коригираният нетен приход, който в Q3 на 2013 г. е бил едва 7 милиона, а в Q3 на 2014 г. е цели 70 млн.

* Паричните потоци от операции са се изстреляли от 3 милиона в периода юли-септември 2013 г. до 139 млн. за същия период на 2014 г.

Главният изпълнителен директор на Amaya Дейвид Бейзов коментира:

“Придобиването на PokerStars успя да помогне на нашата компания да доставя незабавна стойност на нашите акционери, докато подготвяме сцената за допълнителен бъдещ растеж.”

“В този начален етап на работа не мога да бъда по- щастлив от първоначалното изпълнение на стопанската дейност и на професионализма и опита на ръководния екип на онлайн покер залата.”