Топ професионалисти в спортните залози

Мечтата на по-голямата част от залагащите на спортни събития е да печелят достатъчно пари, за да могат да правят каквото си поискат. Защото спортните залози, освен начин да се загубят пари, са и начин да се спечелят наистина много пари.

Някои са успяли да го постигнат. Представяме ви историите на някои от най-успешните и известни залагащи в Съединените щати.

Били Уолтърс

Често наричан най-опасния залагащ на спортни събития в Невада, Били Уолтърс успява да побеждава букмейкърите от десетилетия наред. Уолтърс се е опитвал да предпази личния си живот от обществеността, но неговото ниво на успех е карало и продължава да кара медиите постоянно да се опитват да изтръгнат интервю от него.

Той е един от основателите на известната компютърна група, която е използвала своето влияние и контакти, за да могат членовете на групата да поставят своите залози при най-добрите условия. (Ако не знаете историята за компютърната група, трябва да потърсите информация за нея в интернет. Всеки спортен залагащ трябва да знае как тази група успя да разбие букмейкърите преди няколко години.)

Легендата твърди, че Уолтърс е имал само един губещ залог в продължение на цяло десетилетие, но в едно от своите редки интервюта той заяви, че по-малко от 10% от текущите му дейности са свързани със спортни залагания.

Уолтърс е родом от Кентъки и се мести в Лас Вегас в началото на 90-те години.

Списъкът с неговите проблеми със закона е доста дълъг и дори е бил обект на разследване от ФБР, но в почти всички случаи е успявал да преодолее проблемите и винаги е излизал от тях по-силен, отколкото е бил преди това.

Много хора, които са работили за Уолтърс през годините, са разказвали истории за това как той е използвал властта и парите си, за да променя коефициентите по такъв начин, че да може коефициентът за желания от него залог да се вдигне и след това е поставял големите си залози.

Уолтърс е един от двамата човека в този списък, които са включени в книгата „Хазартни магьосници“ (Gambling Wizards).

Историята на Бил Уолтърс е изключително интересна и всеки, който се интересува от такива работи, трябва да се задълбае повече в нея.

Той в момента си живее живота като може би най-успешния играч в спортните залози.

Стан Томчин

Другият човек включен в споменатата по-горе книга. Той също така е свързан с компютърната група.

Стан Томчин бе обвинен за 56 престъпления като предполагаем собственик на букмейкърската къща Pinnacle Sports през 2012 г., но успя да сключи споразумение със съда и всичките му обвинения отпаднаха, освен едно, за което се призна за виновен.

Основната причина той да бъде част от нашия списък е защото всеки играч се бори да намери начини да победи букмейкърите. Ако обвиненията, че Томчин е притежавал Pinnacle Sports са верни, той е бил достатъчно умен, за да премине от другата страна на бариерата. Букмейкърските къщи са тези, които правят пари постоянно, за разлика от повечето залагащи.

В момента, Томчин е филантроп и прекарва времето си в игра на тенис.

След дълъг живот на успешен спортен залагащ и може би управлението на другата страна на пазара, Томчин днес може да води какъвто си поиска живот.

Стив Фезик

Стив Фезик е в бизнеса с платените прогнози, за разлика от горните двама. Понеже можеш да продадеш прогнозите си на повече играчи, ако повече хора знаят кой си ти, Фезик е прекарвал голяма част от своето време в реклама на самия себе си.

Фезик стана известен за широката общественост с победите си в състезанието за типстъри Las Vegas Hilton Super Contest в два поредни сезона през 2008 и 2009 г. Той също така има титли от шест други големи състезания и е спечелил повече от милион долара от тях. Всичко това е доказателство, че американецът не е просто един маркетинг продукт, а популярността му се осланя на много умения.

Фезик работи в Лос Анджелис в края на 90-те години, когато често пътува до Лас Вегас, за да поставя спортни залози. Той открива, че печели повече от залозите отколкото от работата си, така че през 2001 г. напуска работа, мести се в Лас Вегас и започва да залага като професионалист на пълно работно време.

Той има Туитър акаунт с повече от 20 000 последователи. Използва го главно за да рекламира платените си услуги, така че не очаквайте много безплатни прогнози там.

So Money

Живещ някъде в Канада, So Money е един от най-популярните залагащи на спортни събития в Туитър. С повече от 20 000 последователи, играчи от цял свят следят редовно профила му за някоя нова прогноза.

Много залагащи започват да публикуват своите прогнози в Туитър с надеждата за евентуално развитие на акаунта, за да могат да почнат да искат пари за прогнозите си. Този акаунт обаче не изглежда такъв.

За популярността му спомага и това, че той е добър човек. От участието му в много форуми за спортни залози и безплатните му прогнози в Туитър, можем да съдим, че той е честен и искрен с последователите си.

Следвайки темата на статията – залагащи, които си живеят живота – изглежда на So Money, чието истинско име не е публично достояние, му харесва да живее така, че да помага на останалите.

Теди Севрански

Справяйки се не по-малко добре в областта на маркетинга, Теди Севрански е един от най-популярните хазартни експерти в света.

Теди е завършил Университета на Мичиган и е започнал да предлага платените си прогнози в Лас Вегас през 1998 г. Сред вестниците, списанията и телевизиите, в които той е взел участие, са:

  • Las Vegas Review Journal
  • Las Vegas Sun
  • Sports Memo Radio Show
  • Playboy
  • New York Times
  • Trader Monthly
  • The Stardust Line

Заключение

Ако искате да се присъедините към групата на играчите, които са сред най-популярните и най-добре живеещи играчи в спортните залози, всичко, което трябва да направите, е да започнете да познавате победителите с възможно най-голяма успеваемост.

Докато това може да ви прозвучи лесно, бързо ще научите колко трудно всъщност е. Но това не означава, че не можете да го направите.

Просто трябва да работите здраво и ще имате шанса да си живеете живота като залагащ на спортни събития – също като тези пет легенди на спортните залози в тази статия.