Авангардни залози

Повечето от нас са сравнително традиционни залагащи. Има някои хора обаче, които са далеч по-авангардни в своите залози и това води до няколко уникални истории, за които със сигурност ще останете изненадани.

1 – Фифти Сент с огромен залог за Флойд Мейуедър

Трудно е да се каже на какво може да се вярва и на какво не може, когато става дума за истории за Фифти Сент – рапърът и актьор.

Една от най-популярните истории за него в последните години бе, че е поставил залог на стойност 1,6 милиона долара за Флойд Мейуедър в боксовия му мач срещу Мани Пакиао.

Както може би си спомняте, Мейуедър спечели битката, така че ако Фифти Сент наистина е направил този залог, той със сигурност не съжалява за това. Но има и някои слухове, според които подробностите около залога не са точно такива, каквито изглеждат. Някои издания стигнаха далеч в клюките и излязоха с информация, че той е заложил и повече от милион долара за Пакиао, с което е ограничил до минимум риска.

Няма как да знаем дали тези слухове отговарят на истината, но като се има предвид, че той обяви несъстоятелност в съда през 2015 г., може би има доза истина в тях. Пред съда той на практика твърдеше, че по-голямата част от видимото му богатство е било просто илюзия за пред медиите, така че, ако е казал истината пред Темида, можем да се съгласим, че чист залог от 1,6 млн. долара е твърде голяма хапка за неговата уста.

Разбира се, напълно възможно е и американският рапър да е излъгал в съда, опитвайки се да избегне плащането на хората и институциите, на които дължи пари. Може би един ден истината ще излезе наяве.

2 – Колко играчи ще бъдат арестувани в седмицата преди Супербоул

Преди последното издание на Супербоул, американска букмейкърска къща пусна предложение за залог дали някой от играчите ще бъде арестуван в седмицата преди Супербоул и колко ще бъдат арестуваните, ако има такива.

С оглед на всички проблеми, които има Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ, едва ли власт имащите в лигата са били много щастливи да видят залози като тези. Разбира се, те нямат много контрол над това, което се предлага като залози от букмейкърските къщи.

НФЛ трудно може да въздейства на онлайн букмейкърите, особено след техния растеж с бързи темпове в последните години, а влиянието им върху букмейкърите, които не са базирани в Съединените щати, е практически нулево. Букмейкърските къщи предлагат и ще предлагат залози на всичко, за което решат, че от него могат да изкарат пари.

Ако си мислите, че професионалните футболисти не се забъркват в неприятности в седмицата преди Супер Боул, значи сте назад с информацията. От наркотици до побоища, Националната футболна лига е пълна с хора, които извършват престъпни деяния и са “фаворити” за спечелване на място в ареста.

3 – Франки Детори

Франки Детори е много популярен жокей, който е имал супер фен, който е мислел, че Детори не може да бъде победен. Този фен се е казвал Дарън Йейт и е поставил залог за малко по-малко от 70 британски паунда, че Детори ще спечели всичките 7 гонки, в които е участвал в този ден.

Детори изненадал всички останали и наистина спечелил всичките седем надпревари, от което най-големият печеливш е бил Йейтс, спечелвайки повече от половин милион паунда.

Мълвата гласи, че Йейтс е залагал за конете на Детори от доста време и е загубил много пари в процеса. Предполага се, че жена му го е настъпила и му е забранила да поставя повече залози за Детори. Той обаче не я послушал и това се оказало едно от най-добрите решения в живота му.

4 – Ерик Линдгрен

Ерик Линдгрен е известен като професионален покер играч, но един от най-хитрите залози в неговата кариера не бе направен на покер масата, а на… голф игра.

Той предложи облог, че ще може да играе 4 рунда на голф в един и същ ден, като да отговори на следните условия:

  • Голф игрите да се проведат в Лас Вегас при температура около 38 градуса.
  • Той да носи сам стиковете си във всичките 4 рунда.
  • Да ходи пеша през цялото време. Няма право да използва количка за голф.
  • Резултатът му трябва да е под 100 във всеки рунд.

Оригиналният бас бе между него и колегата му покер играч Гавин Смит, но след като новината се разпострани и други играчи поискаха да се включат. В крайна сметка, общият размер на залозите достигна до 350 000 долара и след дълъг ден на игра Линдгрен спечели всичките залози.

Покер играчът не мина без жертви, за да спечели тези пари – дехидратация, няколко загубени килограма в течение на деня – но залогът определено си заслужаваше, а тежкият ден не му попречи да се завърне на покер масите само няколко дни по-късно.

5 – Мик Гибс със залог от 50 цента спечели 750 000 долара

В началото на новия век, обикновен работник на име Мик Гибс поставя акумулаторен залог за 50 цента. Акумулаторен залог представлява фиш с повече от четири селекции – в случая те са били 15.

Всичките 15 залога на Гибс са били направени на футболни мачове. Те са били от английските първенства.

Шансът всичките 15 залога на Гибс да се случат е бил около 1 600 000 към 1.

Той обаче познал всичките 15 мача и така спечелил повече от 750 000 долара.

Заключение

Почти всичко може да се случи, когато става въпрос за спортни залози. Можете да видите как хората залагат на всякакви възможни неща, за които дори не бихте и се сетили. Тези пет истории ви показват, че нищо не е тема табу в спортните залози.

В заключение – повечето от изброените по-горе истории са забавни, но най-големите печалби са направени при невероятно малки шансове. Изключително трудно е да познаеш 7 или 15 залога. В 99,99% от случаите, залагащите просто подаряват парите си на букмейкърите с такива залози. Просто защото сме писали за тях и сме ги сметнали забавни, не означава, че ви препоръчваме да ги правите.

Ако сте способни да победите букмейкърите с по-прости залози и ви е интересно от време на време да пробвате късмета си с такива луди залози, проблем няма. Просто не правете грешката в плановете си за излизане на печалба от спортни залози да включвате печалба от такъв залог. Със същия шанс за успех можете да си купите и лотариен билет.