Вземи 200 лева бонус от Efbet

Малтийският регулатор започва споделяне на данни с Футболната асоциация

Превенция в Малта

В мярка по пътя към превенция на уговорените мачове и корупцията в рамките на футбола, Malta Gaming Authority (MGA) се обедини с Футболната асоциация на Малта за споделяне на данни и информация за съмнителни бетинг дейности.

Партньорството влезе в сила на 5 декември. То гарантира и за двете страни, че ще имат достъп до информацията, която им е нужна с оглед изпълнение на задълженията си.

Изпълнителният директор на MGA коментира: “Тази сделка за споделяне на данни следва точка от Меморандума за разбирателство, който беше подписан от MGA заедно с други регулаторни органи през 2019 г. Ние сме се ангажирали с това споразумението да не бъде ограничено просто до споделяне на данни, но и също така да включва споделяне на идеи и добри практики в полза и на двете страни“.

“Малтийската футболна асоциация бе катализаторът на въвеждането на точка за превенция на корупцията в Закона на спорта и създаването на организацията за интегритет в спорта. Това споразумение за споделяне на данни е още една важна стъпка от продължаващото засилване на нашите усилия за борба с уговорените мачове“, допълни президентът на Малтийската ФА Бйорн Весало.